Reënactment

Archeologie en educatie

• www.vaee.net Vereniging voor Experimentele Archeologie en Educatie.
  • www.prae.biz Van prehistorische kapsalon tot een boek over het (archeologisch) verleden van Leiden, deze dames zijn van alle markten thuis.
  • www.scapreel.nl  Henk ´t Jong geeft middeleeuws advies op maat en organiseert evenementen.
  • www.het-stenen-tijdperk.nl Diederik geeft demonstaties en workshops in prehistorische vaardigheden zoals vuursteen bewerken, huiden looien en bogen maken.
  • sites.google.com/site/weanjbg Werkgroep Experimentele Archeologie. Een werkgroep voor en door jongeren die geïnteresseerd zijn in experimentele archeologie.
  • www.njbg.nl  Nederlandse Jeugdbond voor Geschiedenis . Een vereniging voor jongeren die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.

Muziekgroepen en vermaak

Ambacht

Historische gevechtsgroepen

Winkels

• www.celticbritain.net Verkopen zwaarden, harnassen en veel anderen zaken. Houden zich daarnaast bezig met Keltisch reënactment.

Parken

• www.archeon.nl Onze bakermat. Archeon toont het levende verleden van Nederland van 8800 voor christus tot en met 1350.
  • www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl Het Historisch Openlucht Museum Eindhoven toont het leven in de IJzertijd en middeleeuwen in Noord-Brabant.
  • www.spnf.net Stichting SPNF toont in het Natuurpark nabij Lelystad het leven in een fictief steentijddopje.