Voorstellingen

Bronstijd Grafschennis
Romeinse tijd Vitalis het verhaal van een Bataafse gladiator
Vroege Middeleeuwen Wijnand van Dorestad; begin van een legende

Demonstraties & Workshops

Bronstijd demonstratie bronsgieten
demonstratie vuur maken
workshop tingieten
workshop vuur maken
Romeinse tijd workshop gladiatoren training
Vroege Middeleeuwen demonstratie houtbewerken
demonstratie vuur maken
workshop tingieten
workshop vuurmaken
Alle tijden workshop koken op houtvuur
workshop showgevecht

Voorstellingen

Op dit moment heeft Foeks de volgende voorstellingen te bieden:

Grafschennis (Bronstijd)

foto: Anneloes Kusters

foto: Anneloes Kusters

Een verhaal uit de  late Bronstijd, gebaseerd op veenvondsten en rotstekeningen. Een tijd waar regelmatig mensen met offergaven werden begraven in het moeras. Niet iedereen respecteerde de doden en grafrovers werden gelokt door de rijkelijke grafgiften. Wij zien een begrafenis en daarna een persoon die het graf onteert; iemand betrapt hem; zal de grafschender ongeschonden kunnen ontsnappen met zijn buit?

Deze voorstelling is zeer geschikt als afsluiting van een schoolproject over de prehistorie, maar ook als spectaculair onderdeel van de publicatie van uw promotieonderzoek, of ter promotie van een opgraving. De voorstelling kan worden uitgebreid met demonstraties van een echte bronsgieter, vuurmaker, of een opleiding tot bronstijd krijger voor jong en oud.

Vitalis; het verhaal van een Bataafse Gladiator (Romeinse tijd)

foto: Anneloes Kusters

foto: Anneloes Kusters

We leven omstreeks 150 na Christus. Twee totaal verschillende mannen zijn beiden gedoemd tot een toekomst als gladiator; de één een aan lager wal geraakte Romeinse legionair, de ander een Bataafse krijgsgevangene. Samen worden ze getraind in de gladiatorenbarakken van Nijmegen. We volgen hun  verhaal, de harde opleiding en het onvermijdelijke einde: een duel tussen de twee ‘helden’ in de arena.

Een voorstelling die uitermate geschikt is voor grotere festivals, of als afsluiting van een schoolproject over Romeinen. Deze voorstelling kan worden uitgebreid met verdere uitleg over  Romeinen en gladiatoren, of met een heuse  gladiatoren training.

Wijnand van Dorestad; begin van een legende (Vroege Middeleeuwen)

foto: Anneloes Kusters

foto: Anneloes Kusters

Een verhaal uit de vroege middeleeuwen over de zoon van een herenboer uit Dorestad. Normaal drijft Dorestad handel met de vikingen, maar dit keer komen de mannen uit het noorden om te plunderen. Wijnand ontpopt zich onverwacht tot de held van zijn volk en zorgt ervoor dat de vikingen verjaagd worden.

Deze voorstelling kan worden uitgebreid met een Viking zwaardvechtles, een workshop vuur maken of een demonstratie van een middeleeuwse houtbewerker.

Klik op de verschillende tijdperken in het menu voor een uitgebreidere samenvatting of voor informatie over de workshops